#ViureSenseMúsica (?)

El dimarts 16 i dimecres 17 vaig convidar Maria José Anglés a les sessions de les meues assignatures de Didàctica de l’Expressió Musical MI1022 (Mestres Infantil) i MP1022 (Mestres Primària). Maria José és una musicòloga i educadora especialitzada en la divulgació musical i projecte educatius amb Musicològics amb seu a Barcelona.

Al taller #ViureSenseMúsica (?) vam parlar de Música, cervell i educació. De la importància de com la música ens vincula amb les emocions més profundes i ens transforma com a persones. De com no podem viure sense música perquè és part fonamental no només de la nostra cultura, sinó de la pròpia identitat humana. Els exemples mostrats dels estudis neurocientífics sobre el cervell són absolutament reveladors del poder de la música i, sense poder dissociar-se, del moviment. Trobem fascinant com la música afecta al cervell i la plasticitat d’aquest quan tenim entrenament musical. La música està, a més, vinculada estretament a la memòria. I aquesta memòria és personal però també col·lectiva, perquè ens movem col·lectivament. La música uneix persones. Finalment, la música és una eina terapèutica fascinant per a certes malalties com l’Alzheimer. Com els records llunys, les cançons d’infantesa queden gravats en el més profund del cervell i la música permet apropar als malalts que van perden els records als seus éssers més volguts.

En la part final de la sessió vam descobrir alguns gadgets tecnològics per a fer música a totes les edats. Aquests eines en mans de docents creatius i amb ganes d’experimenta tindran com a resultat la invenció de nous projectes on la música serà l’eina principal amb la què transformar la vida de les persones.

Vos deixe una llista que hem creat a partir del què vam escoltar i suggerir a la sessió. Aquells i aquelles que sentiu curiositat del perquè de la tria una mica eclèctica de les músiques, pregunteu per Twitter a @mariajangles, @ferranet2 o al hashtag #ViureSenseMúsica 😉.

 

 

 

<iframe src="https://open.spotify.com/embed/user/sommusicologics/playlist/3Jb7Jfn0hHszZOZTlYHE5w" width="900" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>