L’estimat col·lega Dinko Fabris m’ha enviat fa uns dies l’enllaç al programa Radio3 Suite (Itàlia) on col·labora amb la secció “Musicologi senza frontiere” que realitza com a membre del IMS Directorium en els seus viatges arreu del món.

Dinko Fabris ha estat president de la International Musicology Society durant 5 anys i actualment és Last President del Directorium. Una de les seues principals tasques ha estat la posada en comú de la disciplina en totes les seues vessants i la visió mundial de la musicologia amb la creació de projectes internacionals i suport a seccions en zones menys afavorides per la musicologia acadèmica com Europa i Nord-amèrica.

En el programa de ràdio Dinko dedica la seua secció a València. Amb ocasió del Fòrum Internacional de Música organitzat pel Palau de la Música de València, Fabris va realitzar la conferència de clausura amb el títol “Música sin fronteras: desde el conocimiento a una visión utópica por un nuevo humanismo musical.” Al fòrum vaig dedicar una entrada al blog. Aquells dies, Dinko Fabris va realitzar entrevistes a diverses persones participants al Fòrum. Andrea Bombi i jo vam parlar de l’estat de la musicologia a València i sobre el Congrés Interseccions d’Història de la Música al País Valencià que vam organitzar en octubre de 2016. En l’àudio parle sobre com es pot estudiar música i musicologia al País Valencià.

La part sobre València comença al minut 14:50. Recomane tot l’àudio. S’entén fàcilment i mostra una visió externa sovint poc escoltada. La part on parle és a partir 38:20.

PROGRAMA RADIO3 SUITE