Ja està publicat el número 7 de la revista Quadrivium. Revista de Musicologia que edita AVAMUS (Associació Valenciana de Musicologia) i que dirigisc juntament amb Isabel Ferrer. Aquest número és un monogràfic amb títol “Música i espais urbans a l’Edat Moderna. Nous apropaments metodològics“.

 

El volum està encapçalat per un article de Tess Knighton sobre la música domèstica a Barcelona a l’Edat Moderna fruit de les seues recerques als arxius barcelonins. El següent article és d’Ascenión Mazuela-Anguita que recrea un certamen poètic a Girona el 1622. Comptem amb la proposta d’Angela Fiore i Ilaria Grippaudo sobre les institucions religioses a Nàpols i Palerm durant els segles XVI i XVII i la importància de la capella reial. Rubén Pacheco fa un recorregut per l’Elx des de l’època renaixentista, una vila petita articulada musicalment a través de la Festa o Misteri d’Elx. L’article d’Eva Esteve versa sobre el pensament i la importància de l’acústica en els interiors dels temples en la Península Ibèrica al segle XVI. Finalment, Eduardo Carrero fa una visió panoràmica sobre la processó com a element medieval en les representacions pictòriques de l’Edad Moderna.

Trobareu cadascun dels articles, la introducció i el número complet a l’apartat de Quadrivium.