Tornem a convocar un seminari d’historiografia, en aquest cas sobre “localisme i nacionalisme a la música valenciana del segle XIX”.

contacte i inscripcions: interseccions@uv.es
Ponents
Juan José Carreras (Universidad de Zaragoza, editor del volum La música en el siglo XIX, vol.5 de la Historia de la música en España e Hispanoamérica del FCE).
Fernando Delgado (Conservatorio Profesional «Arturo Soria» – Madrid, president de la Sociedad para el Estudio de la Música Isabelina – SPEMI).
Continguts i organització
El seminari tocarà, principalment, el tema “Nacionalisme/localisme: relacions i problemes” a través del qual volem reflexionar sobre un concepte clau al segle XIX, preguntant-nos, en particular, de quina manera aquest contribueix a la formació d’una consciència local, en primer lloc, però no exclusivament, a l’àmbit musical. L’objectiu és d’identificar conceptes i eines metodològiques que contribuïsquen a una millor comprensió d’aquest període de la vida musical al País Valencià.
Els treballs s’articularan en dues sessions, la primera a portes tancades, per al seminari de treball establert, la segona oberta totalment al públic i caldrà inscriure’s. A la primera es debatrà teòricament i metodològica el tema del seminari. A la segona, s’exposaran els resultats de la primera, contrastats amb estudis de casos proposats pels participants. Aprofitarem la celebració del seminari per presentar el volum 5 de la Historia de la Música en España e Hispanoamérica (La música en España en el siglo XIX) que ha coordinat Juan José Carreras.
Programa
Divendres 1 de juny
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació – Sala de Juntes del Departament de Filologia Francesa i Italiana (6ª planta)
16 hores         Reunió del grup de treball.
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació – Espai Cultural (1ª planta)
19 hores         Presentació del volum La música en España en el siglo XIX amb Juan José Carreras.
Dissabte 2 de juny
ISEACV – (Carrer del Pintor Genaro Lahuerta, 25, València)
10 hores          Reunió del seminari (obert al públic).
13.30 hores     Clausura del seminari.
Organitzen
Departament de Filologia Francesa i Italiana de la Universitat de València
Col·laboren
ISEACV
Andrea Bombi
Ferran Escrivà-Llorca