Ahir dimecres 6 de juny vaig tindre l’oportunitat d’assistir a la presentació de la temporada 2018-2019 del Palau de la Música de València. L’acte va ser un tast d’algunes peces que interpretarà l’Orquestra de València sota la batuta del seu nou director titular i artístic Ramón Tebar. L’acte va ser presentat per Laura Grande i Martín Llade però l’autèntic protagonista va ser Tebar ja fóra dalt la tarima com amb el micròfon explicant el seu projecte.

La programació té molt de Mahler i Mendelssohn. M’he quedat amb alguns fets que ha remarcat Tebar. La presència d’un “artista resident”, el violoncelista Gautier Capuçon, que a banda de solista al concert d’abonament 11, oferirà formació a joves talents i master class obertes al públic. L’altra novetat serà la incorporació d’un “compositor resident”. Francisco Coll serà el compositor resident durant dues temporades. En la primera s’interpretaran algunes de les seues obres i durant la segona una obra d’estrena. Un darrer detall, molt important, és la creació d’una cantera de joves directors que assistiran Tebar i els altres directors.

Per primera vegada actuaran al Palau el tenor Gregory Kunde, una de les figures líriques mediàtiques del moment, i la directora mexicana Alondra de la Parra. Em reconec admirador d’Alondra, de la seua energia dirigint i el seu atreviment en la tria del repertori poc habitual i compromesa en autors americans. Cal fer un #SavetheDate per al 8 de març, un concert molt preparat i pensat amb obres de compositores i solistes femenines. Caldria que no es limitara només a una única data de 43 concerts d’abonament i especials.

Per a tots els detalls ningú millor que Sixto Ferrero per desgranar el contingut i els participants al seu article extens de la presentació al Diari La Veu.

Vos deixe una llista de reproducció amb algunes peces que van sonar ahir i que podreu escoltar durant la temporada.