Fa uns mesos que vaig descobrir a Twitter el perfil de Carreras Científicas Alternativas i des d’aleshores que he seguit amb interés les publicacions al web i al podcast. Com bé diu l’autor, Manolo Castellano, es creu que al món acadèmic ser un perdedor està mal vist (looser s’empra molt en l’argot sobretot americà). Però la realitat no és ben bé aquesta. Hi ha molts professionals amb altes qualificaciones i experiència acadèmica que han deixar aquesta per treballar a altres sectors i sobretot fora del món estrictament acadèmic de la universitat.

Si bé el web és el treball personal de Castellano, els enllaços recomanats són de gran valor i les entrevistes del podcast aporten una visió molt oberta de la realitat laboral de persones amb altes certificacions professionals i obertura de mires en el món laboral. La formació continuada i la reflexió en grup són factors que ajuden a entendre aquests casos. Com comenta Natalia Dave en l’entrevista de l’episodi 1 del podcast, és tant necessària la investigació com tot allò que l’envolta, la propicia, l’ajuda i la transfereix.

Aquesta visió de la investigació més enllà de la academia està molt més extesa als països anglosaxos i per a mi ha sigut una novetat trobar-ho. He d’indagar més sobre quanta gent ha fet aquest pas en el camp de les Humanitats.

Espere que vos siga útil.