Amb motiu del 50é aniversari de la Institució Milà i Fontanals – CSIC s’ha organitzat el Congrés Internacional Humanitats en Transició. El congrés es desenvoluparà entre els dies 23 i 26 d’octubre al Palau Macaya a Barcelona.

El congrés se centrarà en l’estat i el moment de les Humanitats (en crisi segons els experts des de fa anys) i de quina manera cal seguir amb la necessitat imperiosa de les Humanitats en la societat actual, continuar amb el foment del pensament crític que fomenten des de les diferents disciplines i les relacions de les disciplines en el món acadèmic actual, també en crisi permanent.

Quin és el rumb, doncs, que cal que adoptin les humanitats cara als canvis i reptes socials actuals? Quin ha de ser el seu paper dins del moment extremadament crític de l’antropocè en el que ara ens trobem? Fins a quin punt el futur de les humanitats demana una reformulació, replantejament o àdhuc superació del mateix pensament humanista del qual han sorgit?

Aquestes són algunes de les qüestions que es plantegen els organitzador del congrés.

Per la meua banda, intervindré en el workshop “Sounds and spaces” el dia 25 de vesprada sobre la prospectiva dels estudis de musicologia urbana en el futur. Escriuré més endavant una entrada sobre açò.

Programa provisional: https://humanitiesconference.imf.csic.es/sites/default/files/documents/programa_CAT.pdf