Fa uns dies que la Institució Milà i Fontanals va publicar la notícia de la finalització dels treballs de digitalització de la col·lecció Monumentos de la Música Española que publica el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) des de 1941. Actualment aquesta col·lecció està dirigida per dirigida per la Dra. Maria Gembero-Ustárroz, dins de la Col·lecció Música d’Editorial CSIC. La reedició digital integral de la sèrie s’ha dut a terme entre 2015 i 2018. Els 75 primers volums de la mateixa són d’accés lliure i gratuït en format PDF a través del web de llibres digitals del CSIC.

Es pot consultar un llistat complet dels fins ara 84 volums publicats, amb els enllaços corresponents per a la seva descàrrega, a:    Monuments de la Música Espanyola – Volums publicats

Els últims volums de MME inclouen la sarsuela La fontana del placer (1776) de José Castel (editada per Juan Pablo Fernández-Cortés) i les misses per a la catedral de Sevilla de Vicente Ripollés (1867-1943) en edició de Miguel López-Fernández. La pròxima entrega serà una edició integral de les “tonadillas” del compositor Jacinto Valledor (1744-1809), a càrrec d’Aurèlia Pessarrodona (en premsa).

La col·lecció accepta propostes de publicació. Podeu consultar la guia per a presentació de propostes de nous volums.