Ahir diumenge van acabar les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2019. Aquest any han sigut raretes. Per motius laborals he estat “d’excedència” a la meua filà Marràqueix. No obstant, he pogut gaudir d’alguns moments musicals destacats amb amics i amigues festers.

CONCERT DE MÚSICA FESTERA

El diumenge 14 es va celebrar el tradicional concert de festes interpretats per la Banda Simfònica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva (la meua banda) amb les estrenes de les peces de les capitanies (Petius, NAce de TI, La Tona, Quatre Roses) i un pasdoble de la filà Tuareg (Verds i Blaus). El concert va estar dirigit per Inma Mateu (actual directora convidada), a excepció del pasdoble Quatre Roses dirigit pel seu compositor José Rafael Pascual-Vilaplana.

Aquest concert és molt simbòlic, cada vegada assisteix més gent i caldrà replantejar la ubicació i la configuració del concert. Queda molt deslluït i és una pena que no es puga escoltar amb la qualitat que mereixen totes les obres i que no es puguen gravar.

ENGINY FESTER

La Filà Pirates, amb els que m’uneix una amistat des de fa anys, van organitzar un seguit d’activitats durant tot l’any per celebrar el Xè aniversari de l’entraeta de l’Enginy. El divendres 19 de matí vam celebrar l’entraeta barbaresca de l’Enginy des de Sant Roc fins al Cubil amb 5 bandes i més de 100 músics que van interpretar El Salt del Bou dirigit per propi compositor, Saül Gómez Soler, tots junts a la plaça abans de l’entraeta. Algun dia haurem de contar com es va gestar aquesta marxa a un balcó d’Alcoi.

El Salt del Bou

 

ENTRÀ MORA

El dissabte 20 vaig tocar amb la meua banda darrere del Capità Moro 2019. Amic, músic i fester de filà Almoràvits, Miquel Lleches mereixia que la banda tocara La Tona (marxa mora de Saül Gómez Soler) com ho va fer. Enhorabona per tot aquest any.

Un any raret però que m’ha permès gaudir de bona música que a Oliva, després de tants anys lluitant, sembla que aquesta assignatura ja la tenim superada i amb nota.