Les darreres quatre setmanes he tingut l’oportunitat de fer una formació intensiva amb els professors i professores i personal tècnic de la BSMV titulat “Recursos i ferramentes en internet per a músics“. Queden pocs dies per acabar el curs i l’experiència està siguent molt positiva. El curs està pensat per ser una introducció a diferents aspectes d’Internet i de què podem trobar i com usar els recursos i les eines que existeixen. Un dels punts importants és la reflexió sobre els temors, els perills però també les oportunitats i els criteris correctes a l’hora d’usar Internet i estar a les xarxes socials. Hem treballat temes diversos com buscar continguts a la xarxa, sobre d’edició d’àudio i vídeo, ens hem adentrat en les peculiaritats de les xarxes socials i, fins i tot, hem introduït concepts tècnics com blockchain.

El curs ha estat organitzat en 4 setmanes.

Setmana 1

  • Mòdul 1: Introducció
  • Mòdul 2: Recursos musicals

Setmana 2

  • Mòdul 3: Edició musical
  • Mòdul 4: Performance

Setmana 3

  • Mòdul 5: Xarxes socials

Setmana 4

  • Mòdul 6: Formació
  • Mòdul 7: Per saber més

Una de les activitats que hem realitzat ha estat donar visibilitat a la BSMV a través de les xarxes socials amb el hashtag #LaMeuaBanda a Twitter, Facebook o Instagram. A més, des de fa poques setmanes, la BSMV té, per fi, el seu propi canal a Youtube.

 

El feedback que hem rebut també és molt positiu i, els comentaris i propostes de millora ens ajudaran a adaptar i millorar el curs per a futures edicions. Han col·laborat activament en el curs Maria José Anglés, de Musicològics, i Paula Molina.