Fa uns dies s’ha llançat el projecte En claus de vents: registres sonors. És un canal de Youtube especialitzat en la recuperació i difusió de música original per a banda anterior a 1950.

El projecte està encapçalat per Frederic Oriola Velló i Mari Àngels Faus Mascarell i naix lligat al programa de ràdio “De banda a banda” d’À Punt. Algunes gravacions són actuales però de peces antigues recuperades recentment.

Canal de Youtube

Compartisc alguns dels primers exemples:

Una fiesta en el alcázar (1887) de Salvador Giner Vidal (1832-1911). Interpretada per la Banda Sinfónica de la Societat Musical Santa Cecilia de Requena, sota la direcció de Sergio Navarro Bonaviña el 22 d’abril de 2018. Registre sonor facilitat per Marcial García Ballesteros.

San Fernando: pasdoble (1878) d’ Eduardo López Juarranz (1844-1897), interpretat per la Banda Municipal de Jaén sota la direcció de Juany Martínez de la Hoz Casas. II Congrés Internacional de bandes de música de la Societat Espanyola de Musicologia (SedeM) celebrat a la Universitat de Jaén (gener 2020).

Molta sort i llarga vida a aquest projecte tan necessari!!