AVAMUS, Associació Valenciana de Musicologia, ha posat a l’abast de la comunitat acadèmica i del públic en general la digitalització de les revistes Orgues del País Valencià i Cabanilles en les seus dos edicions (valencià i castellà). Aquesta digitalització forma part dels projectes d’apropar referències bibliogràfiques en musicologia als socis i públic en general. En aquesta línia, properament també es publicarà en accés lliure les traduccions en valencià i castellà dels textos de Guido Adler «Umfang, Methode und Ziel der Musikwissenschaft» (1885) i de Helga de la Motte-Haber «Systematische Musikwissenschaft als Theorie der Musik oder als Lehre vom Musikverstehen?» (1983). Dins de les tasques de divulgació d’AVAMUS també s’hi poden trobar les col·laboracions amb la ràdio d’À Punt a «Música al descobert”»

La revista Orgues del País Valencià, o en castellà Órganos del País Valenciano, era una col·lecció mensual de monografies publicades a València entre novembre de 1979 i desembre de 1981 (26 números). Per la seua banda, la revista Cabanilles va passar a ser trimestral a partir de gener de 1982 fins desembre de 1990. Ambdues revistes van ser publicades per l’Asociación Cabanilles Amigos del Órgano (ACAO), sota la direcció de Vicent Ros, organista reconegut i catedràtic del Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València. Cada número està dedicat a un orgue amb la seua història, dades tècniques, constructors i referències bibliogràfiques, entre altra informació.

Aquesta digitalització ha estat realitzada per Marcial García Ballesteros per a AVAMUS entre setembre i octubre de 2020. Aquesta tasca s’enmarca en el procés de preservació i conservació del patrimoni històric i musical, i de divulgació. Sens dubte, és una eina de referència bàsica per començar qualsevol investigació històrica sobre els orgues o la música religiosa on aquests orgues estan o estaven presents.

Totes les revistes